Ακαδημία Κορφιάτικων Βραβείων
Πως ξεκινήσαμε...

Τα “θεατρικά Κορφιάτικα βραβεία” ιδρύθηκαν το 1980, έχουν πάρει το όνομά τους από τον ιδρυτή του θεσμού, Δημήτρη Μουζακίτη λόγο καταγωγής από Κέρκυρα και θεωρούνται η υψηλότερη τιμή στο χώρο του θεάματος
στην Ελλάδα.
Η πρώτη επίσημη απονομή έγινε 21 Μαΐου 1981 στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά (Επέτειο της ημέρας της ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα) και απονεμήθηκαν 21 βραβεία βάσει αποτελέσματος διαγωνισμού και 4 Τιμητικά. Τα πρώτα διαγωνιζόμενα
Βραβεία είχαν απονεμηθεί στους Πέτρο Κυριάκο και Άννα Καλούτα και τα τιμητικά στους Μέλινα Μερκούρη και Αλέκο Σακελλάριο.

Ακαδημία Κορφιάτικων Βραβείων 1992

Το 1992 τα βραβεία χωρίστηκαν σε 4 ξεχωριστές θεματικές ενότητες - απονομές (Θεατρικά, Κινηματογραφικά, Τηλεοπτικά και Μουσικά).

Η Ιστορία συνεχίζεται ...

Από τότε μέχρι τώρα, τα ονόματα και ο αριθμός των κατηγοριών έχουν αλλάξει . Ο θεσμός και η αξία του όχι. Σήμερα τα βραβεία απονέμονται βάσει διαγωνισμού σε κατηγορίες και επιπλέον δίνονται ειδικά βραβεία και τιμητικό. . Το πρώτο βραβείο κινηματογράφου δόθηκε στον Συγγραφέα Αλέκο Σακελάριο από τον π. Γ. Γραμματέα Λεωνίδα Δάφνη . . Το πρώτο βραβείο Θεάτρου δόθηκε στον ηθοποιό Θανάση Βέγγο από τον π. Γ. Αντιπρόεδρο Αριστείδη Κουλούρη . Το πρώτο βραβείο Τηλεόρασης δόθηκε στην ηθοποιό Πέγκυ Σταθακοπούλου από τον Πρόεδρο Δημήτρη Μουζακίτη. . Το πρώτο βραβείο Μουσικής δόθηκε στην Μουσικοσυνθέτη Μίμη Πλέσσα από τον Πρόεδρο Δημήτρη Μουζακίτη. . Το πρώτο βραβείο Προσωπικότητας δόθηκε στον Δήμαρχο Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργο Ιωακειμίδη από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Αποφοίτων Ιωνιδείου,και σημερινό Γενικό Διευθυντή της Α.Ε.Β.Τ. Κωνσταντίνο Μπουρλετίδη.

Scroll Up
elΕλληνικά
en_USEnglish elΕλληνικά